شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

فضای ارایه‌ خدمات اینترنتی رقابتی نیست

تیک نیوز

چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۴:۰۰


به اعتقاد یک کارشناس تامین پهنای باند به‌صورت عمده در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت است و از همین رو امکان هیچ نوع رقابتی در بین شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات اینترنتی وجود ندارد.

وایمکس نیوز - مرتضی رسولی، کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه کاربران در ایران به سختی و با اتلاف وقت از اینترنت استفاده می‌کنند، گفت: در کشور به برنامه‌ریزی هدفمند جهت توسعه بسترهای لازم در راستای ارتقای سطح کیفی اینترنت نیاز است.
وی افزود: در بین کشورهای جهان از لحاظ سرعت اینترنت، کره جنوبی خوش اقبال‌ترین کاربران اینترنت را دارد و از میان 152 کشور بررسی شده، ایران در رتبه‌ 144 قرار گرفته است.
این کارشناس گرانی و قطعی‌های اینترنت را از دیگر مشکلات اینترنت در کشور عنوان کرد و گفت: بزرگ‌ترین بازار مصرف اینترنت در جهان به کاربران خانگی متعلق است اما شرایط در این عرصه به‌دلیل محدودیت در ارایه کیفیت و سرویس به کاربران غیررقابتی است.
رسولی افزود: تا زمانی که محدودیت‌ در ارایه خدمات اینترنتی از سر راه شرکت‌ها برداشته نشود، نمی‌توان انتظار داشت که کیفیت و قیمت اینترنت در ایران به وضعیت مطلوبی دست یابد؛ چراکه مهم‌ترین عامل در کاهش قیمت و افزایش کیفیت، ایجاد بسترهای رقابتی در عرضه کالا و خدمات است.
وی بررسی حذف محدودیت سقف سرعت اینترنت برای کاربران خانگی در مجلس شورای اسلامی را نویدبخش آینده‌ای روشن در سرعت اینترنت برای کاربران خانگی عنوان کرد و گفت: مشارکت بخش خصوصی در تامین پهنای باند اینترنت کشور با امضای تفاهم‌نامه و آغاز فعالیت برخی شرکت‌ها در این زمینه، گام موثری در افزایش سرعت اینترنت برای کاربران است.
این کارشناس با اشاره به اینکه در استان زنجان با جمعیتی حدود یک میلیون نفر، تعداد زیادی از مردم از اینترنت استفاده نمی‌کنند، گفت: براساس برخی گمانه‌زنی‌ها حدود 10 درصد مردم استان از اینترنت استفاده می‌کنند و با وجود این تعداد کاربران، برخی مشکلات فنی و زیرساختی موجبات نارضایتی آنها را فراهم کرده و می‌توان با تقویت تجهیزات و خطوط ارتباطی میان تهران و زنجان، نقایص موجود را رفع کرد.
وی برنامه‌ریزی هدفمند و تهیه یک نظام‌نامه جامع به‌عنوان سند راهبردی فناوری اطلاعات را از راهکارهای رفع مشکلات در راستای ارایه خدمات اینترنتی به کاربران دانست و افزود: سیاست‌گذاری کلان، هدایت و حمایت صحیح و پیوسته و رقابتی ساختن فضای ارایه خدمات، گام‌های اولیه و تاثیرگذار در روند بهبود وضعیت موجود و رسیدن به حداقل استانداردهای جهانی محسوب می‌شوند.
رسولی با یادآوری اینکه فناوری اطلاعات راهگشای بسیاری از مشکلات موجود در سطح جامعه است، گفت: در جامعه‌ای که تعداد اندکی از مردم از اینترنت استفاده می‌کنند، برای تحقق دولت الکترونیکی باید شهروندانی آشنا با تکنولوژی روز دنیا تربیت شوند که این مساله، پروسه‌ای عظیم و زمان‌بر است.

 

منبع: ایسنا

 

 

 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو